۱۳۸۹ شهریور ۲۰, شنبه

یک راه حل فوری و بی‌دردسر- پرداخت نکنیم


اعتراض به افزایش بهای برق، دارد تبدیل به نهضتی فراگیر می‌شود. در طول دو هفته اخیر، مردم ایران در تعدادی از استان‌ها با افزایش سرسام‌آور بهای برق روبه‌رو شده‌اند و قبض‌هایی دریافت کرده‌اند که گاه تا ده برابر افزایش نشان می‌دهد. اعتراض به این چپاولگری دولت که از گیلان و مازندران و گلستان آغاز گردید، در این هفته به تهران رسید و به زودی مناطق وسیعی از ایران را فراخواهد برگفت. مردم حیرت زده‌اند که چگونه ممکن است به یکباره بهای برق چنان افزایشی یابد که معادل بخش بزرگی از دستمزد و حقوق ماهیانه آن‌ها باشد.

خبرگزاری دولتی مهر در گزارشی از این گرانی حیرت‌آور و اعتراض مردم در تهران و شمال می‌نویسد: قبوض برق، شهروندان تهرانی را همچون مردم شمال کشور شد که کرده است. قبوض برق ۱۵٠، ۲٠٠ و حتی بیش از ۲۲٠ هزار تومان برای برخی مشترکان برق در تهران آمده است.

یکی از مشترکان برق در تهران با این که در منزل خود کولر گازی هم ندارد می‌گوید: قبض ۲۳٠ هزار تومانی او را شوکه کرده است. حتا مشترکانی که همواره قبض برق آن‌ها زیر ۱٠ هزار تومان بوده، به ۵٠ هزار تومان افزایش یافته است. در استان‌های شمالی این افزایش حتا به ده برابر رسیده است. این افزایش حتا نمایندگان مزدور مجلس را به اعتراض واداشته است. نماینده گرگان می‌گوید: مردم شدیدا نسبت به قبوضی با نرخ‌های نجومی معترض‌اند. ما شاهد افزایش ده برابری هستیم. نماینده صومعه‌سرا نیز گفت: “وزارت نیرو سعی دارد به انحاء مختلف پول بی‌حساب و کتاب از مردم بگیرد. این اظهارات نیز بازتاب اعتراضات گسترده مردم است. دامنه‌ی اعتراض و نارضایتی مردم به حدی‌ست که معائون وزیر نیرو وادار به واکنش شد، تا شاید بتواند مردم را آرام کند و به پرداخت قبوض وادارد.

وی ادعا کرد که از سال ۸۳ به بعد، هیچ تغییری در نرخ برق داده نشده و متوسط نرخ برق ثابت است. وی افزود: علت بالا رفتن قیمت برق، مصرف متوالی در روزهای گرم تابستان بوده است و مردم شمال از کولرهای گازی استفاده کرده‌اند. اما وی که می‌دانست، این حرف‌ها پاسخ مردم نیست و اعتراضات مدام در حال وسعت گرفتن است، وعده داد که وزارت نیرو در حال بررسی مساله برای قراردادن استان‌های شمالی در مناطق گرم است و اگر مشترکی پول بیشتری پرداخت کرده باشد به وی بازپرداخت می‌شود. وعده‌ی سرخرمن است، با این شرط و شروط که اگر این تجدید نظر، نهایی شود و وزارت نیرو مجوزهای لازم را کسب کند. در عین حال وی از مردمی که نه قادر به پرداخت این هزینه کلان هستند و نه قصد پرداخت آن را دارند، خواست که مبلغ این قبوض را به صورت قسطی پرداخت کنند.

اما واقعیت مساله چیست و چرا به یک باره بهای برق این همه افزایش یافت. حقیقت این است که دولت پیش از آن که رسما قانون هدفمندسازی خود را به مرحله اجرا درآورد، شروع به افزایش قیمت برخی کالاها و خدمات کرده است. هدف دولت این است که از یک طرف هم زمان افزایش بهای کالاها و خدمات را به مرحله اجرا نگذارد، تا مانع از انفجار اعتراض مردم گردد. از سوی دیگر با این افزایش شدید بهای برق می‌خواهد واکنش مردم را در قبال اجرای برنامه گران کردن عموم کالاها، مورد ارزیابی قرار دهد.

بنابر این واکنش اعتراضی مردم در همین مرحله حائز اهمیت جدی‌ست، تا به دولت نشان داده شود کسی آرام نخواهد نشست. هم اکنون مردم معترض در برخی از استان‌ها که بهای برق افزایش یافته است، از پرداخت قبوض خودداری کرده و می‌گویند، قادر به پرداخت آن نیستیم. این نهضتی را که از هم‌اکنون در درون مردم برای مقابله با سیاست گران سازی کالاها از سوی دولت و سرمایه‌داران، در حال شکل گرفتن است، باید به نهضتی سراسری تبدیل نمود. فوری‌ترین راه مبارزه با این سیاست ارتجاعی و ضدمردمی دولت این است که عموم مردم ایران در هر کجا که بهای برق افزایش می‌یابد از پرداخت آن خودداری کنند و ترفندهای متعدد رژیم، از جمله پرداخت اقساطی را نپذیرند. هیچ کاری هم از دست رژیم برنمی‌آید. نه می‌تواند میلیون‌ها تن از مردمی را که از پرداخت مبلغ قبوض برق خودداری می‌کنند، با شیوه‌های سرکوب و تهدید وادار به پرداخت نماید و نه آن‌ها را از داشتن برق محروم سازد. پرداخت نکردن قبوض راه حل فوری و بی‌دردسر مقابله با گرانی قیمت برق است و دولت راهی جز عقب‌نشینی در برابر این مقاومت مردم نخواهد داشت.

قبوض برق را پرداخت نکنیم.

http://96.0.49.111/?p=20324

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر