سخنرانی خامنه ای در دیدار با فرماندهان سپاه پاسداران از جمله سخنرانی های او در هفته های اخیر بود که به نوعی بازتاب دهنده التهاب و نگرانی های خامنه ای از وضعیت جمهوری اسلامی و کل نظام در موقعیت کنونی و دوران پس از مرگش است. او در همین سخنرانی که روز چهارشنبه ۲۵ شهریور در جمع فرماندهان سپاه برای آنان موعظه کرد، آشکارا گفت: آن ها [دشمنان] منتظر نشسته اند و وعده می دهند که ده سال بعد، ایران، آن ایران نیست و دیگران هم کاری نمیکنند! نباید گذاشت این فکر و این امید شیطانی در دل دشمن پا بگیرد؛ باید آنچنان پایه های های انقلاب و فکر انقلابی در این جا مستحکم باشد که مردن و زنده بودن این و آن و زید و عمرو، تاثیری در حرکت انقلابی این کشور نگذارد.
۱۳۹۴ مهر ۱۱, شنبه
۱۳۹۴ شهریور ۱۶, دوشنبه
پناهندگی، حقی که همواره باید از آن دفاع شود
کشف اجساد ۷۱ پناهجوی خارجی در یک کامیون توسط پلیس اتریش، پیدا شدن جسد نزدیک به ۵۰ نفر در انبار کشتی حامل پناهجویان در سواحل لیبی توسط گارد ساحلی ایتالیا و نیز غرق شدن دو قایق حامل ۲۰۰ پناهجوی دیگر که از غرب طرابلس به سوی ایتالیا در حرکت بود، از جمله خبرهایی هستند که فقط طی روزهای پایانی ماه اوت بازتاب رسانه ای یافته اند. پناهجویانی که برای رهایی از چنگال فقر، بی خانمانی و ویرانی حاصل از جنگ و کشتار، سرنوشت خود، خانواده و فرزندان خردسال شان را به دست قاچاقچیان و تلاطم امواج دریا می سپارند، تا شاید روزنه ای برای ورود به یکی از کشورهای اروپایی برایشان گشوده شود. پناهجویانی که طی سال های اخیر موج وار از سوریه، لیبی، افغانستان و عراق فرار می کنند، خود را به آب و آتش می زنند و اما، پیش از آنکه به ساحل امنی برسند، به کام مرگ فرو می روند. با گسترش جنگ و ناامنی در خاورمیانه و شمال آفریقا نه تنها موج فزاینده مهاجرت از مناطق بحران زده همچنان ادامه دارد، بلکه بر تعداد آمار پناهجویانی که به دلیل ناامنی مسیر به کام مرگ فرو می روند، روز به روز افزون تر هم می شود.
۱۳۹۴ مرداد ۲۷, سهشنبه
رقابت قدرتهای امپریالیست بر سر بازار ایران و موانع منطقهای
١۴ مرداد ١٣٩۴- در پی توافق هستهای ۲۳ تیرماه در وین، تحرکات دیپلماتیک، بهمنظور نجات جمهوری اسلامی ایران از انزوای بینالمللی و غلبه بر اوضاع ازهمگسیخته اقتصادی، افزایشیافته است.
به دعوت وزرای کابینه روحانی، هیئتهای سیاسی – اقتصادی کشورهای اروپایی، دیدار از ایران را برای گفتگو با مقامات دولتی و زمینهسازی برای گسترش مناسبات اقتصادی و سیاسی آغاز کردهاند.
در ۲۸ تیرماه، معاون صدراعظم آلمان و وزیر اقتصاد این کشور، به همراه یک هیئت اقتصادی، متشکل از سرمایهداران، کارشناسان اقتصادی و تجاری، رئیس اتاق صنایع و بازرگانی آلمان وارد ایران شدند و گفتگوهای مقدماتی خود را بر سر گسترش مناسبات اقتصادی، با تعدادی از وزرای کابینه روحانی، انجام دادند. چند روز بعد، در ۷ مردادماه، فابیوس وزیر خارجه فرانسه نیز وارد ایران شد که همچون هیئت آلمانی، علاوه بر ملاقات و گفتگو با وزیر خارجه و روحانی، به توافقاتی با وزرای اقتصادی کابینه بر سر گسترش مناسبات اقتصادی دستیافت.
اینکه چند روزی پس از توافق هستهای، نمایندگان سیاسی و اقتصادی انحصارات آلمانی و فرانسوی باعجله، تلاش برای گسترش مناسبات با جمهوری اسلامی و سرمایهداران ایران را آغاز میکنند، حاکی از رقابت شدید قدرتهای امپریالیست، بر سر تجدید تقسیم بازار ایران و سلطه بر آن است.
انحصارات اروپائی، پس از تشدید منازعه بر سر پرونده هستهای جمهوری اسلامی و برقراری تحریمهای گسترده آمریکایی – اروپایی، بخش بزرگی از بازار ایران را از دست دادند و آن را عمدتاً به رقیب چینی خود واگذار کردند.
در ۲۸ تیرماه، معاون صدراعظم آلمان و وزیر اقتصاد این کشور، به همراه یک هیئت اقتصادی، متشکل از سرمایهداران، کارشناسان اقتصادی و تجاری، رئیس اتاق صنایع و بازرگانی آلمان وارد ایران شدند و گفتگوهای مقدماتی خود را بر سر گسترش مناسبات اقتصادی، با تعدادی از وزرای کابینه روحانی، انجام دادند. چند روز بعد، در ۷ مردادماه، فابیوس وزیر خارجه فرانسه نیز وارد ایران شد که همچون هیئت آلمانی، علاوه بر ملاقات و گفتگو با وزیر خارجه و روحانی، به توافقاتی با وزرای اقتصادی کابینه بر سر گسترش مناسبات اقتصادی دستیافت.
اینکه چند روزی پس از توافق هستهای، نمایندگان سیاسی و اقتصادی انحصارات آلمانی و فرانسوی باعجله، تلاش برای گسترش مناسبات با جمهوری اسلامی و سرمایهداران ایران را آغاز میکنند، حاکی از رقابت شدید قدرتهای امپریالیست، بر سر تجدید تقسیم بازار ایران و سلطه بر آن است.
انحصارات اروپائی، پس از تشدید منازعه بر سر پرونده هستهای جمهوری اسلامی و برقراری تحریمهای گسترده آمریکایی – اروپایی، بخش بزرگی از بازار ایران را از دست دادند و آن را عمدتاً به رقیب چینی خود واگذار کردند.
برچسبها:
امپریالیست,
توافق هستهای,
جمهوری اسلامی,
کابینه روحانی
۱۳۹۴ مرداد ۱۳, سهشنبه
نتایج و عواقب توافق هستهای
٣١ تیر ١٣٩۴ – در پی ۲۰ ماه مذاکره و اجلاسهای پیدرپی میان نمایندگان جمهوری اسلامی و دولتهای عضو گروه ۱ + ۵ بر سر پرونده هستهای، نزاعی که متجاوز از ۱۳ سال ادامه داشت، با توافق بر سر آنچه “برنامه جامع اقدام مشترک” نامگرفته است، در ۲۳ تیرماه خاتمه یافت.
در طول این سالها، درنتیجه اقدام ماجراجویانه جمهوری اسلامی که از تلاش مخفیانه برای دسترسی به فناوری هستهای و بمباتم آغاز گردید، خسارتهای سنگینی به اقتصاد و فشارهای مادی و معنوی کمرشکنی به تودههای کارگر و زحمتکش وارد آمد. دهها میلیارد دلار از حاصل دسترنج کارگران، صرف هزینههای هنگفت این ماجراجویی شد. درنتیجه تحریمها، فشارهای اقتصادی سنگینی بر تودههای زحمتکش تحمیل گردید. جمهوری اسلامی اما هیچ توجهی به خواست مردم ایران برای پایان دادن به این ماجراجوئی نشان نداد و تنها هنگامی ناگزیر به عقبنشینی و پذیرش شکست شد که تحریمهای بینالمللی به عرصههای نفتی و بانکی بسط یافتند.
۱۳۹۴ تیر ۲۰, شنبه
چرائی پایان مناقشه هستهای و پیآمدهای آن
١٧ تیر ١٣٩۴- گفتگوهای اخیر کشورهای موسوم به ۱ + ۵ و تیم مذاکرهکننده جمهوری اسلامی که از ۲۷ خرداد آغاز گشت و حول نگارش “برنامه جامع اقدام مشترک” تمرکز یافت، در آخرین روز مهلت مقرر ۹ تیر ماه (۳۰ ژوئن) به مدت یک هفته تمدید شد. دیدارهای مکرر ظریف با جان کری وزیر خارجه آمریکا و وزرای خارجه سایر کشورهای ۱ + ۵ دیدار و گفتگو با یوکی آمانو مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، دیدار و گفتگو با فدریکو موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، دیدارهای علیاکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی با ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا و مجموعه دیدارها و مذاکرات ماراتونی تیم هستهای جمهوری اسلامی با گروه ۱ + ۵ تماما حاکی از خواست و ارادۀ طرفین برای رسیدن به توافق نهائی و قطعیت بخشیدن به آن تا مهلت مقرر ۱۶ تیر (۷ جولای) بود. در حالی که رهبر حکومت اسلامی از بیاعتمادی نسبت به آژانس اتمی سخن گفته بود، اما تقریبا بلافاصله بعد از سخنان وی، یوکی آمانو دبیرکل آژانس اتمی وارد تهران شد و با شمخانی و حسن روحانی دیدار و گفتگو کرد و نتیجه این دیدار را مثبت خواند. به دنبال آن آژانس انرژی اتمی ، هیأت کارشناسی خودرا به ایران اعزام کرد.
برچسبها:
آژانس بینالمللی,
انرژی اتمی,
پایان,
منازعه هستهای,
مناقشه,
هستهای
۱۳۹۴ خرداد ۱۳, چهارشنبه
تشدید جنگهای داخلی در سوریه و عراق و عواقب منطقهای آن
جنگهای داخلی در سوریه و عراق پیوسته دامنه وسیعتری به خود میگیرد. گروههای اسلامگرای سنی مذهب، پیدرپی مناطق و شهرهای جدیدی را به تصرف درمیآورند.
در ۲۷ اردیبهشتماه، نیروهای نظامی دولت اسلامی عراق و شام، موسوم به داعش، شهر رمادی مرکز استان انبار را به تصرف درآوردند. ارتش عراق در اینجا نیز همانند موصل با برجای نهادن سلاح و تجهیزات نظامی خود، عقبنشینی کرد، یا دقیقتر فرار کرد.
اهمیت استراتژیک شهر رمادی برای داعش نه فقط ازآنرو است که یورش به بغداد و کربلا را تسهیل میکند، بلکه میتواند از طریق آن راه ارتباطی به فلوجه در ۵۰ کیلومتری بغداد ایجاد نماید که هماکنون در دست این گروه است.
از همین روست که دولت عراق تمام امکانات خود را برای گسیل یک نیروی نظامی گسترده، متشکل از ارتش و واحدهای شبهنظامی شیعه وابسته به جمهوری اسلامی ایران، بسیج کرده است، تا این نیرو با پشتیبانی نیروی هوائی آمریکا بتواند این شهر را باز پس گیرد. در همین حال، نیروهای نظامی داعش در سوریه نیز توانستهاند شهر پالمیرا را به تصرف خود درآورند و نیز با تصرف آخرین پاسگاه دولت سوریه در مرز با عراق به نام الولید، تمام این مرز را تحت کنترل بگیرند.
۱۳۹۴ خرداد ۲, شنبه
شکل سازماندهی و اوضاع سیاسی ویژه
تشکیلات، مهمترین سلاحی است که طبقه کارگر ایران در مبارزه علیه طبقه سرمایهدار و برای کسب قدرت سیاسی، به آن نیاز دارد. بدون متشکل شدن کارگران در تشکلهای صنفی – صنعتی و یک حزب سیاسی واحد طبقاتی که از تمام احزاب طبقات و اقشار دیگر جامعه متمایز و مجزا باشد، نهفقط کسب قدرت سیاسی و برانداختن نظام سرمایهداری، ناممکن است، بلکه حتی نمیتوانند دستمزدی معادل ارزش نیروی کار خود را در همین چارچوب نظم سرمایهداری به دست آورند. وضعیت اسفبار طبقه کارگر از این بابت، آنچنان آشکار است که نیاز به توضیح و ارائه آمار ندارد. همه و هر کس میداند که کارگران زیرخط فقر زندگی میکنند و پوشیده نیست که کارگران پایینترین سطوح دستمزد، خود و خانوادهشان، در چنگال گرسنگی مداوم گرفتارند.
مانع در کجاست و فراتر از آن، اگر مهمترین مانع تشکل طبقه کارگر بهدرستی شناختهشده است، چه راه و روشهایی برای مقابلهو برانداختن آن وجود دارد.
۱۳۹۴ فروردین ۱۶, یکشنبه
“خانه های امن” و زنان و دختران در معرض خشونت
در بهمن ماه ۱۳۹۳، ولی الله نصر مدیر کل امور آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی جمهوری اسلامی در گفتگو با ایسنا اعلام کرد: برای اولین بار در کشور، برای زنان و دختران در معرض خشونت، خانه های امن ایجاد شده است. او در ادامه با توضیح اینکه در حال حاضر در ۱۸ استان کشور خانه های امن وجود دارد، افزود: زنان و دخترانی که از طرف بستگان درجه یک و یا اقوام دچار خشونت می شوند و بعضا امکان زندگی در محل اسکان خود را ندارند، می توانند به خانه های امن سازمان بهزیستی در سراسر کشور مراجعه کنند. خبر ایجاد خانه های امن برای زنان و دختران در معرض خشونت، پیش از این نیز توسط شهین دخت مولاوردی، معاون حسن روحانی در امور زنان و خانواده اعلام شده بود. خبرگزاری دولتی ایلنا در بهمن ماه ۱۳۹۲ به نقل از شهین دخت مولاوردی از بررسی طرح ایجاد خانههای امن برای زنان آسیب دیده و خشونت دیده خبر داد.
برچسبها:
آسیب های اجتماعی,
خانه های امن,
خشونت,
زنان و دختران
۱۳۹۳ بهمن ۲۶, یکشنبه
انقلاب مجدد یک ضرورت است !
“دوران آن خرافاتی که انقلابات را به بدخوئی عدهای مبلغ نسبت میداد، دیرزمانی است سپری گشته است. امروز همه جهانیان میدانند که هر تلاطم انقلابی باید بر پایه یک نیاز اجتماعی مبتنی باشد که نهادهای فرتوت مانع ارضاء آن میگردند. این نیاز ممکن است هنوز آنچنان مبرم، آنچنان برای همگان ملموس نباشد که یک موفقیت فوری را تضمین کند، ولی هر کوششی برای سرکوب قهری، آن را مرتباً نیرومندتر به جلو خواهد راند، تا زمانی که بندهای خود را بگسلد. بنابراین، اگر یکبار شکست خوردیم، کاری جز اینکه دوباره از اول بیاغازیم نداریم و تنفس احتمالاً بسیار کوتاهی که میان پایان پرده اول و آغاز پرده دوم جنبش به ما ارزانی شده، خوشبختانه به ما فرصت کار بسیار لازمی را میدهد، فرصت بررسی عللی که هم وقوع قیام اخیر و هم شکست آن را اجتنابناپذیر میساخت” (انقلاب و ضدانقلاب – فریدریش انگلس)
آنچه که تا به امروز، بشریت را تا به این مرحله از پیشرفت و تکامل رسانده است، دگرگونیهای سریع و جهشی جوامع انسانی یا بهعبارتدیگر، انقلابات در طول تاریخ است. چیزی ثابت و تغییرناپذیر وجود ندارد. همهچیز در حال حرکت، تغییر و تکامل است. هیچ جامعهای نمیتواند پیشرفت و تکامل داشته باشد، مگر آنکه تغییرات کمی و پیوسته را پشت سر بگذارد و به تغییری جهشوار و کیفی تن دهد، تا راه را برای گذار به مرحلهای عالیتر بگشاید. اکنون دیگر درک قانونمندیهای حاکم بر تکامل جامعه بشری، تا به آن درجه مقبولیت یافته است که هر کس باکمی آگاهی علمی میداند که بر جامعه نیز همچون طبیعت، هرجومرج حاکم نیست. تکامل تاریخ قانونمند است و تکامل اجتماعی ازقوانینی مادی و عینی تبعیت میکند. انقلاب، برخاسته از این قوانین است.
انقلابات اجتماعی هستند که بشریت را از مرحله زندگی گلهوار به جایگاه کنونیاش رسانده اند. سراسر تاریخ بشریت مملو است از انقلابات اجتماعی و بهویژه از دورانی که طبقات بر پهنه تاریخ ظاهر شدند، انقلابات سیاسی.
اگر فقط دوران گذار از فئودالیسم به سرمایهداری و دوران سلطه این شیوه تولید تا به امروز مدنظر قرار گیرد، صدها انقلاب در سراسر جهان رخداده است. تمام این انقلابات از نیاز اجتماعی به تحول، از ضرورت جبری و قانونمند پیشرفت و تکامل بشریت در جریان حرکت بالنده تاریخ برخاستهاند.
تنها کسی میتواند، نیاز و ضرورت انقلاب را نفی کند که منافعش در حفظ نظمی است که دوران آن سپریشده، به گذشته تاریخ بشریت تعلق دارد و انقلاب منافع و موجودیت او را به خطر میافکند.
برچسبها:
اقلیت,
انقلاب مجدد,
تلاطم انقلابی,
فدائیان,
قیام,
کار,
نیاز اجتماعی
۱۳۹۳ بهمن ۱۳, دوشنبه
اعتصاب سراسری معلمان با شعار حق برخورداری از یک زندگی شرافتمندانه
اعتصاب سراسری معلمان کشور در ۳۰ دی و اول بهمن ماه ۹۳ و انعکاس آن در سایت ها و رسانه ها عمومی از جمله خبرهای خوش و امیدبخش روزهای گذشته بود. اعتصابی که در پی آن خون تازه ای در رگان جامعه و مجموعه فرهنگیان کشور پمپاژ شد. رخدادی که با وقوع آن، رخوت و سکوت چندین ساله معلمان ایران شکسته شد و خبر آن پیش از همه در وب سایت کانون صنفی معلمان (تهران) درج گردید. طبق گزارش تارنمای این کانون: شمار زیادی از معلمان استان های سراسر کشور، طی روزهای سه شنبه و چهارشنبه ۳۰ دی و اول بهمن ماه در اعتراض به وضعیت معیشتی خود از رفتن به کلاس های درس خودداری کردند. این اعتصاب سراسری، زمانی به وقوع پیوست که در روزهای پیشتر از آن نیز، ۶ هزار تن از معلمان ایران با امضاء طوماری صدای اعتراض خود را به گوش نمایندگان مجلس ارتجاع رسانده بودند. ۶ هزار معلم در این طومار اعتراضی به نمایندگی از طرف دیگر همکاران خود خطاب به علی لاریجانی رئیس مجلس ارتجاع یادآور شده بودند: امروزه معلمان کشور در تامین نیازهای اولیه زندگی خود درمانده اند و عموما زیر خط فقر به سر می برند و این امر به منزلت آنها آسیب زده است. معلمان همچنین با تاکید بر اینکه، وضعیت موجود موجب “کاهش انگیزه های شغلی شده و آینده روشنی را برای کشور ترسیم نمی نماید”، خواستار تحقق مطالبه “برحق جامعه فرهنگیان کشور مبنی بر تامین حقوقی که نیازهای یک زندگی شرافتمندانه را پاسخگو باشد”، شده بودند.
برچسبها:
اعتصاب، سراسری، معلمان,
فرهنگیان,
کانون صنفی,
معیشت,
وضعیت وخیم
۱۳۹۳ دی ۱۲, جمعه
جدایی دین از دولت، اولین گام در راستای رفع تبعیض جنسیتی
مجمع جهانی اقتصاد اخیرا گزارش تبعیض جنسیتی سال ۲۰۱۴ را منتشر کرد. این مجمع برای تعیین میزان تبعیض جنسیتی در هر کشور، چهار شاخص را بررسی میکند: اقتصادی (نسبت مشارکت زنان و مردان در نیروی کار، میزان درآمدهای متوسط هر جنس، درصد هر جنس در مشاغل رده بالا و رده پایین)، سیاسی (تعداد زنان در پارلمان و کابینه)، آموزشی (نرخ سواد و دستیابی به تحصیلات از دبستان تا دانشگاه)، بهداشتی و طول عمر.
در این بررسی، به هر یک از این شاخصها رقمی بین یک تا صفر تعلق میگیرد. رقم یک نشاندهندهی برابری کامل و صفر نمایانگر نابرابری کامل است. در ردهبندی مجمع جهانی اقتصاد، ایران ۵۸۱ / ۰ امتیاز کسب کرده است و با این امتیاز در میان ۱۴۲ کشور در رتبه ۱۳۷ قرار گرفته است، یعنی تنها در ۵ کشور در جهان وضعیت زنان وخیمتر از زنان ایران است.
برچسبها:
اقتصاد,
تبعیض,
جدایی دین,
دولت,
رفع تبعیض,
زنان,
قدرت سیاسی,
مجمع جهانی
اشتراک در:
پستها (Atom)